Sport
20.05.2024. 08:57
Beta

Željko Obradović

"Ako ABA liga želi da napreduje, neke stvari moraju da se menjaju"

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao da je posle prve utakmice bilo jasno u kom pravcu ide finalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, ali je i istakao da veruje da će crno-beli i naredne sezone igrati u Evroligi.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na osvojenoj tituli. Probali smo da damo sve od sebe u ovim okolnostima u kojima smo bili. Možda nismo dali maksimum, ali smo probali. Naročito posle prve utakmice u kojoj je bilo nekih stvari na koje nismo mogli da utičemo. Nadam da će svi koji prate ABA ligu biti pametniji i iskusniji za sledeću godinu. Mi sigurno hoćemo jer su neke stvari koje su se dešavale neverovatne, zaista", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Partizan je izgubio na svom terenu sa 76:82 u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige i tako nije uspeo da odbrani trofej osvojen prošle godine.

Bio je ovo šesti vezani poraz Partizana od Crvene zvezde, ali je Obradović naveo da to nije važno.

"Posle prve utakmice je bilo jasno gde ide ova serija i kako će se odvijati. To su stvari na koje ne možete da utičete... Čestitam Zvezdi još jednom, pobedili su, velika škola za nas. Ako ABA liga želi da napreduje, neke stvari moraju da se menjaju", rekao je Obradović.

On je naveo da je Partizan u sve tri utakmice "bio tu", ali je i preuzeo odgovornost za igru svog tima.

"Vraćam se ponovo na tu prvu utakmicu. Pojavila se i analiza svega što se dešavalo na toj utakmici. Druga veoma slična i večeras smo bili na taj jedan posed. Očigledno da neke stvari fale, a na neke stvari ne možete da utičete", rekao je Obradović.

"Učinak igrača ne bih komentarisao, ja sam odgovoran za ovu sezonu koju je Partizan imao. Mnogo puta sam govorio da je ovo sport, da su pobede važne, ali da su neke stvari važnije od toga - da sačuvate obraz i da možete svakog da pogledate u oči. Za druge nisam baš siguran, ali za sebe jesam. Uvek ću stati iza svojih igrača. Najveća odgovornost je na meni. Nastavljamo dalje", dodao je on.

Obradović je rekao i da je njegov tim poslednje dve sezone završio na boljem mestu od Crvene zvezde i istakao da je i to podatak koji "prilično objašnjava neke stvari".

Bez obzira na poraz u finalu, Obradović je siguran da će Partizan i naredne sezone biti deo najjačeg evropskog takmičenja.

"Siguran sam da će Partizan da igra Evroligu. Ubeđen sam u to. Partizan je sve uradio, svi su to prepoznali u Evroligi, klubovi koji odlučuju i nadam se da će doneti tu odluku. Nije bilo pitanje da li će neko da pobedi ili izgubi, mislim da je svima jasno da Partizan po svemu što predstavlja zaslužuje da bude deo Evrolige", rekao je Obradović.

"Nadam se da će odlučiti tako. Mi ćemo da se ponašamo i probaćemo da uradimo sve da budemo deo Evrolige", dodao je trener crno-belih.

Pred Partizanom je sad takmičenje u Superligi Srbije.

"Videćemo kako će to da izgleda, ne očekujem ništa dobro pošto sude iste srpske sudije koje su sudile i domaći Kup. Nemam problem da to kažem", rekao je Obradović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with rain
19°C
02.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve