Sport
06.05.2024. 10:30
Beta

Lando Noris

"Bilo je vreme za prvu pobedu"

1
Izvor: BETA/AP / Rebecca Blackwell

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je srećan zbog večerašnje prve pobede u karijeri u Formuli 1 i da je ponosan na svoju ekipu.

"Bilo je i vreme za pobedu. Kakva trka. Dugo se ovo spremalo. Uspeo sam da uradim to. Toliko sam srećan zbog ekipe. Konačno sam uspeo da joj donesem pobedu. Dug dan, teška trka. Konačno sam na vrhu, oduševljen sam", rekao je Noris posle trke.

1
Izvor: BETA/AP / Wilfredo Lee

Noris je večeras u Majamiju ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1, ispred trostrukog uzastopnog svetskog šampiona Maksa Verstapena iz Red Bula.

On je 114. različiti pobednik u Formuli 1.

"Čitav vikend je bio dobar. Imao sam malih problema, ali sam u petak znao da imam dobar tempo. Ponegde je bilo par grešaka. Danas smo uspeli sve da sklopimo. Imali smo savršenu strategiju i to se isplatilo. Hvala Meklarenu, svima. Pozdravljam roditelje, naravno", naveo je 24-godišnji Noris.

On je rekao da je ponosan na svoju ekipu.

"Mnogi su sumnjali u mene. Pravio sam mnogo grešaka u poslednjih pet godina moje kratke karijere, ali danas se sve poklopilo. Ovo je za ekipu. Ostao sam u Meklarenu pošto sam verovao u ekipu i verujem u ekipu. Danas smo to dokazali", naveo je Noris.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
19°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve