Vesti
07.05.2024. 14:03
Beta

Primopredaja

Novi ministri preuzeli dužnost, delili se i pokloni (FOTO)

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS / Marijana Jankovic

Novoizabrani ministar odbrane Bratislav Gašić preuzeo je u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba dužnost od dosadašnjeg ministra Miloša Vučevića.

Tom prilikom mu je uručio i oficirsku sablju.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Gašić izjavio da nema veće časti i ponosa u srpskom narodu od toga da se bude na čelu tog Ministarstva.

"Vojska Srbije je garant mira i stabilnosti na našem prostoru, garant bezbrižne budućnosti naše dece, naših unuka i nas samih. Zato nastavljamo, uz pomoć predsednika Srbije i Vlade Srbije, rad na njenom daljem osnaživanju, opremanju i obuci, a sve s ciljem još boljeg napretka i razvoja naše lepe Srbije", rekao je on.

Predsednik Vlade Miloš Vučević rekao je da je Gašić "dostojan i sposoban da obavlja posao ministra odbrane na najbolji mogući način", kao i da je Ministarstvo odbrane dobilo iskusnog ministra, sa velikim stažom, koji dobro poznaje sistem odbrane i bezbednosti, kako država funkcioniše i šta su srpski državni interesi.

Dužnost je preuzela i novoizbrana ministarke za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i to od od dosadašnje ministarke Darije Kisić.

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / Luka Nikolic

U saopštenju se navodi da je ministarka kazala da će jačanje porodice i porodičnih vrednosti i borba za povećenje nataliteta biti prioritet rada tog  ministarstva. Ponovila je da će obići sve lokalne samouprave i razgovarati o realizaciji inicijative da dobiju kancelarije za porodicu.

Novi ministar kulture Nikola Selaković preuzeo je takođe dužnost od dosadašnje ministarke Maje Gojković.

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO PRIVREDE SRBIJE / GORAN ZLATKOVIC

Nakon potpisivanja zapisnika o preuzimanju dužnosti bivša ministarka Gojković je Selakovića upoznala sa najvažnijim tekućim i planiranim aktivnostima Ministarstva kulture.

Novi ministar kulture je na kraju susreta Maji Gojković, koja je mandatar za sastav nove vojvođanske vlade, uručio buket cveća.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve