Studenti Ekonomskog fakulteta posetili „Dunav osiguranje“ – kompaniju broj jedan u Srbiji

Studenti Ekonomskog fakulteta posetili „Dunav osiguranje“ –  kompaniju broj jedan u Srbiji

Beograd, 18. decembra 2018.- Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetili su danas Kompaniju "Dunav osiguranje", gde ce od menadzementa te kompanije saznati kako industrija osiguranja funkcionisse u praksi. Predsednik Izvrssnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje" Mirko Petrovic (S) kaze da su posete najboljih studenata Ekonomskog fakulteta deo tradicije i decenijske saradnje fakulteta i "Dunav osiguranja". Dekan Ekonomskog fakulteta Borislav Boricic (2L) ukazao je da studenti tog fakulteta imaju sjajnu priliku da tokom zavrsne godine studija obave praksu u trajanju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci u Kompaniji "Dunav osiguranje". FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr


Beograd, 18. decembar 2018 – Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetili su danas „Dunav osiguranje“, gde su od menadžmenta Kompanije saznali kako delatnost osiguranja funkcioniše u praksi.

Predsednik Izvršnog odbora Kompanije „Dunav“ mr Mirko Petrović kaže da su posete najboljih studenata Ekonomskog fakulteta deo tradicije i decenijske saradnje fakulteta i „Dunav osiguranja“.
– Beogradski univerzitet je uvek bio izvor znanja, razvoja, iskustva, i naša kompanija se razvijala, napredovala i postizala rezultate zahvaljujući kadru koji je većinom dolazio sa Univerziteta u Beogradu – rekao je Petrović.
Prema njegovim rečima, Kompanija „Dunav“ želi da nastavi tu tradiciju upoznavanjem studenata s poslovima osiguranja, ali i da ih ohrabri da pošalju biografije, kako bi započeli karijeru u toj osiguravajućoj kući.

Beograd, 18. decembra 2018.- Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetili su danas Kompaniju "Dunav osiguranje", gde ce od menadzementa te kompanije saznati kako industrija osiguranja funkcionisse u praksi. Predsednik Izvrssnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje" Mirko Petrovic (na slici) kaze da su posete najboljih studenata Ekonomskog fakulteta deo tradicije i decenijske saradnje fakulteta i "Dunav osiguranja". FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Beograd, 18. decembra 2018.- Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetili su danas Kompaniju “Dunav osiguranje”, gde ce od menadzementa te kompanije saznati kako industrija osiguranja funkcionisse u praksi. Predsednik Izvrssnog odbora Kompanije “Dunav osiguranje” Mirko Petrovic (na slici) kaze da su posete najboljih studenata Ekonomskog fakulteta deo tradicije i decenijske saradnje fakulteta i “Dunav osiguranja”. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Generalni direktor ističe da su se dosadašnja iskustva saradnje fakulteta i Kompanije pokazala kao dobra, jer su, kako kaže, studenti Ekonomskog fakulteta postajali rukovodioci, kreatori usluga, biznis linija te učestvovali u obezbeđivanju tržišne pozicije osiguravajuće kuće „Dunav osiguranje“, koja je „danas broj jedan u Srbiji“.
Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić ukazao je na to da studenti te visokoškolske ustanove imaju sjajnu priliku da tokom završne godine studija obave praksu u trajanju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci u Kompaniji „Dunav osiguranje“.
– To je dobra i korisna prilika za obe strane, za studente da blagovremeno nađu odgovarajućeg poslodavca, za poslodavca da nađe valjan kadar – naveo je Boričić.

Profesor Ekonomskog fakulteta Jelena Kočović izrazila je zadovoljstvo što menadžment „Dunav osiguranja“ omogućava studentima koji na Ekonomskom fakultetu stiču visok nivo teorijskih ali i praktičnih znanja da to potvrde slušajući predavanje o poslovanju najboljeg osiguravajućeg društva u zemlji.
‘Dunav’ vodi računa o najboljim studenima koji završavaju Ekonomski fakultet, budući da oni mogu da se zaposle u toj kompaniji“, kazala je Kočovićeva.
Ona kaže da „Dunav osiguranje“ pruža i stalnu podršku u kontinuiranoj edukaciji, koja se, kako navodi, ističe i u najnovijoj Agendi UN o celodnevnom učenju, čiji je cilj da se društvo pripremi za četvrtu industrijsku revoluciju.
Studentkinja Ekonomskog fakulteta Milica Ilić zahvalila je profesorima fakulteta i Kompaniji na pruženoj prilici da se upoznaju s tržištem osiguranja.
– Mi imamo dosta teorijskog znanja, ali bismo voleli da naučimo kako to da inkorporiramo u posao kada bude trebalo – rekla je Ilićeva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar