BRUTALNO NASILJE: Učiteljicu iz Bosne, učenici u Njujorku, pretukli i tražili joj seksualne usluge

BRUTALNO NASILJE: Učiteljicu iz Bosne, učenici u Njujorku, pretukli i tražili joj seksualne usluge

Foto: YouTube screenshot


Bosanku Aidu Šehić (48), nastavnicu u jednoj srednjoj školi u Njujorku, učenici su brutalno pretukli. Ona je zbog višegodišnjeg nasilja odlučila da podigne tužbu protiv škole u kojoj je radila i Ministarstva obrazovanja države Njujork.

Američka štampa prenela je da je premlaćivanje Šehićeve zapravo kulminacija dugogodišnjeg rasnog, seksualnog i fizičkog zlostavljanja. Šehićeva je rekla da su joj slomili nos, udarali je po leđima, i izboli metalnom olovkom vređajući je i nazivajući “belom k.rvom”. Istovremeno, učenici su tražili seksualne usluge od nje.

– U SAD sam došla bežeći od rata u Bosni i Hercegovini i da ću ovde biti sigurna. Mislila sam da sam rat ostavila iza sebe – ispričala je Aida koja je izbegla 1990. u Ameriku.

Kada je pretučena nastavnica odlučila da se požaliti roditeljima jednog od učenika, on joj je rekao “da će njegova majka doći sutra i razbiti je”.

Aida Šehić kaže da se više puta obraćala sindikatu obrazovanja, upravi škole i policiji ali da ništa nije preduzeto.

Advokat Aide Šehić, rekao je da su postupci Ministarstva obrazovanja doveli do toga da Uprava škole nije bila sposobna zaštiti nastavnicu od učenika, i da su učenici to iskoristili da je zlostavljaju. Bosanka je navela da sada ima postraumatski stres (PTSP) od boravka u učionioci.

Prema tužbi, Šehić se 1999. godine zaposlila u srednjoj školi JHS 143 na Menhetnu, a 2012. godine prebačena je u novu školu u Severnom Menhetnu gde su počeli problemi.

– Neka deca žele da uče, ali postoje druga deca koja im ne dozvoljavaju da nauče. Takvi nasilnici su napali i mene – kaže Šehićeva.

Nakon toga je ponovo vraćena u svoju prvobitnu školu ali su se napadi na nju nastavili i tamo.

– Bilo je užasno. Bilo je otrovno. Ovo je gore od rata jer ovde imate decu sa kojom morate da se borite – ispričala je Aida, a prenosi Njujork post. Da stvar bude još gora škola je kaznila Aidu sa 7.500 dolara od plate uz pretnju otkazom zbog neadekvatnog i nesposobnog rukovođenja nastavom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar