(FOTO) DRAMA U VRŠCU: Trojica članova OVRS ” Južni Banat” spasli stariji bračni par iz zapaljene kuće


Trojica članova Organizacije rezervnih vojnih starešina ” Južni Banat”  Milan Milikić, predsednik i dvojica članova Predrag Petrović i potpukovnik u penziji Dragan Škrbić spasla su danas  u Vršcu od sigurne smrti stariji bračni par čija se kuća zapalila i izgorela do temelja.

vatrogasci, požar, vršac, foto privatna arhiva

Naime, njih trojica su povodom Dana državnosti Srbije ” Sretenja” polagali vence na spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu na vršačkom groblju. Dok su se vraćali sa groblja primetili su dim i mali plamen u jednoj maloj i trošnoj kući. Zahvaljujući prisebnošću njih trojica su uleteli u kuću pre nego što ju je vatrena buktinja zahvatila celu i uspeli su da izvuku stariji bračni par starosti oko 80 godina.

vatrogasci, požar, vršac, foto privatna arhiva

Pošto su uspeli da izvuku starijeg muškarca, od njega su saznali da se u kući nalazi  i njegova supruga, koja je ležala nepokretna i slepa u krevetu. Petrović i Škrbić, kako saznaje Ekspres munjevito su reagovali, i uprkos opasnosti po svoj život uleteli u kuću, koju je već zahvatio otvoren plamen i uspeli su da izvuku staricu pre dolaska vatrogasne ekipe.

vatrogasci, požar, vršac, foto privatna arhiva

U intervenciji su učestvovala dva  vatrogasna vozila… Okolnosti ovog požara još nisu poznate, a vatrogasci su uspeli da nešto posle 14 časova ugase mesto požara.

vatrogasci, požar, vršac, foto privatna arhiva

 

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar