Iračani na prelazu Gradina pokušali da prošvercuju 70.000 evra

Iračani na prelazu Gradina pokušali da prošvercuju 70.000 evra

Foto Uprava Carine


Carinici na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj sprečili su dvojicu Iračana da iz zemlje iznesu više od 70.000 evra, saopšteno je danas.

Carinici su zaplenu izvršili juče, u saradnji sa policijom, kada je automobil finskih registarskih oznaka, kojim su se od Finske ka svojoj zemlji vozila dvojica Iračana, stigao na red za kontrolu.”Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 27-godišnji vozač i 29-godišnji suvozač odgovorili su da imaju samo lični prtljag i ukupno 10.000 evra. Carinski službenici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike i u džepu vozačeve jakne, koja se nalazila na zadnjem sedištu, ali i u džepu njegovih pantalona, pronašli skoro 60.000 neprijavljenih evra”, saopštila je Uprava carina.

Navodi se da je u suvozačevoj jakni na zadnjem sedištu, kao i u torbici za dokumenta automobila u pregradi na suvozačevoj strani, otkriveno još 30.000 evra.

Iračanima je vraćeno po 10.000 evra, kao iznos koji se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak od oko 70.000 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar