KRVNA OSVETA: Pretnje policajcu iz Tutina

KRVNA OSVETA: Pretnje policajcu iz Tutina


Policajcu R. B. iz Tutina, koji je osumnjičen da je ubio Fahrudina Skareba (22), žitelja pešterskog sela Pokrvenik, stigao je veliki broj pretnji u kojima se poziva na krvnu osvetu i ubistvo sinova, uz poruku – “oko za oko, zub za zub”

Policajcu R. B. iz Tutina, koji je osumnjičen da je u noći između 29. i 30. septembra ove godine u selu Dolovo kod Tutina ubio Fahrudina Skareba (22), žitelja pešterskog sela Pokrvenik, stigao je veliki broj pretnji u kojima se poziva na krvnu osvetu. U pojedinim komentarima na društvenim mrežama poziva se, pored ostalog, i na ubistvo dvojice njegovih sinova uz poruku – “oko za oko, zub za zub”.
U međuvremenu, policajac je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru u ponedeljak saslušan. Branio se ćutanjem. Osumnjičen je za ubistvo, a na predlog tužilaštva određen mu je pritvor do 30 dana. Kako se navodi, ta odluka je doneta zbog mogućeg uticaja na tok istrage, odnosno na svedoke, i zbog uznemirenja javnosti.

Ispravan čovek
Prema prvoj verziji događaja, ubijeni mladić Fahrudin oglušio se o naredbu policajaca da zaustavi automobil u kojem se nalazio sa O. V. Pokušavajući da pobegne, udario je u vozilo MUP. Policajaca R. B. je tada pucao i smrtno ranio mladića.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u toku istraga povodom policijske akcije u Tutinu.
– Desio se težak događaj u Tutinu, a taj mladi policajac je ispravan čovek, koji u karijeri ima samo pohvale… Istraga je u toku, doći ćemo do svih relevantnih činjenica, ali ne želim da dozvolim da tog čoveka neko čereči – rekao je Stefanović.

Taj mladi policajac je ispravan čovek, koji u karijeri ima samo pohvale. Istragom ćemo doći do svih relevantnih činjenica, ali ne želim da dozvolim da tog čoveka neko čereči, rekao je Stefanović

Ovim povodom oglasio se Savet za bezbednost opštine Tutin, koji je zatražio da se hitno objavi zvanična verzija ubistva Fahrudina Skareba, dok je predsednik Saveta Adnan Šehović kritikovao izjavu ministra Stefanovića.
– Izjava ministra policije, data povodom nemilog događaja u selu Dolovo, bila je ishitrena i neobjektivna. Zato zahtevamo da se oglase nadležne službe MUP – rekao je Šehović.
On je naglasio da je situacija među stanovništvom Tutina napeta, zbog čega je pozvao građane da “sačuvaju prisebnost i da ne reaguju nepromišljeno dok se ne dobije zvaničan izveštaj istražnih organa o tome šta se dogodilo kobne noći”.
U međuvremenu, na društvenim mrežama kruži slika uhapšenog policajca kojeg nazivaju “četnikom”, a veliki broj pretnji upućen je njemu i njegovoj porodici, ali i srpskoj policiji.

Nosio samo pare
Podsetimo, do ubistva je došlo na seoskom putu blizu sela Dolovo, gde su pripadnici MUP čekali švercere cigareta iz Crne Gore. Pošto se Skareb oglušio o naredbu da stane, a svojim vozilom je, u pokušaju da pobegne, udario u policijsko vozilo, policajac R. B. je potegao je pištolj. Pucao je u pravcu Fahrudinovog automobila u kome je bio i O. V. iz Tutina. Jedan metak pogodio ga je kroz prozorsko staklo u vrat, a preminuo je na putu ka novopazarskoj bolnici.

Izjava ministra policije, data povodom nemilog događaja u selu Dolovo, bila je ishitrena i neobjektivna. Zato zahtevamo da se oglase nadležne službe MUP, poručio Šehović

Pregledom Skarebovog vozila utvrđeno je da u njemu nije bilo ni oružja, ni švercovane robe, a pronađeno je oko 10.000 evra. Policija sumnja da je Skareb u blizini trebalo da preuzme cigarete koje mu je iz Crne Gore švercovala druga osoba.
Ubijeni Skareb u nedelju je sahranjen na gradskom groblju u Tutinu. Osim pretnji na društvenim mrežama, učestali su i pozivi na protest u Tutinu zbog ubistva Skareba, a zanimljivo je da je početkom septembra u Novom Pazaru na ulici ispaljen hitac u policajca Dragana Čekanovića. On je teško ranjen, ali tada nije bilo nikakvih poziva na protest.

PORODICA ODBILA SAUČEŠĆE

Čelnici PU u Novom Pazaru pokušali su dan posle ubistva da posete porodicu ubijenog mladića, ali nisu primljeni u kuću. Ubijeni Fahrudin Skareb živeo je sa roditeljima i tri sestre, a u selu Pokrivenik važio je za tihog i mirnog mladića koji nema nikakve veze sa kriminalom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar