POČELO SUĐENJE ZBOG NAPADA NA PECONIJA: Pred sudom se pojavio samo Mumin, Rutović i dalje u bekstvu

POČELO SUĐENJE ZBOG NAPADA NA PECONIJA: Pred sudom se pojavio samo Mumin, Rutović i dalje u bekstvu

Foto: Printscreen


Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje Željku Rutoviću i Neđeljku Muminu zbog ranjavanja Predraga Rankovića Peconija u martu 2017. godine u beogradskom hotelu “Prag”. Rutović koje je u bekstvu, sudi mu se u odsustvu, dok je Neđeljko Mumin u pritvoru, pa se tako samo našao na optuženičkoj klupi.

Na današnjem suđenju nije se pojavio oštećeni Predrag Ranković Peconi i prvooptuženi Željko Rutović, koji je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana poternica. Na optuženičku klupu seo je samo Mumin, koji je doveden iz pritvora u kome se nalazi već deset meseci.

Muminova odbrana koju čine advokat Goran Petronijević i Slavko Petrić, koji brani i Rutovića, tražila je od sudskog veća ukidanje pritvora za svog klijenta, odnosno da se zatvor zameni merom kućnog pritvora uz video nadzor. Predlog o ukidanju pritvora, odbrana je tražila pozivajući se na to da se Mumin samoinicijativno predao i time dokazao da nema nameru da beži. Međutim, sudsko veće je to odbilo, pravdajući odlku time da veće nema službenu belešku na koju se odbrana poziva.

Ono što je odbrana takođe, u uvodnom izlaganju, posebno zahtevala jeste to da se izdvoji “famozni” snimak kamera koja je snimila dešavanja u spornoj večeri. Prema rečima advokata Gorana Petronijevića video materijal nije pokazan ni odbrani ni okrivljenom. Petronijević je takođe napomenuo da je snimak pribavljen na nedozvoljeni način.

Goran Petronijevic

Okrivljeni, Đorđije Mumin, prilikom svog izlaganja je istakao da mu je žao što je došlo do povrede Rankovića, ali i to da je sasvim siguran da Željko Rutović nije pucao na njega. Takođe, navodi da se delimično slaže sa optužnicom, jer tvrdi da nije on pucao.

– Nisam  stisnuo obarač sa namerom da ozledim Rankovića, već se sve to dogodilo dok smo bili u klinču i u tom trenutku je pištolj opalio.

Sledeće ročište zakazano je za 18. septembar, čime se glavni pretres odlože. Planirano je da se na sledećem ročištu ispitaju oštećeni Peconi kao i svedoci. Takođe jedni svedok koji je pod imenom spomeut jeste Đorđije Medenica.

Podsetimo, optužnicom se Rutoviću i Muminu na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Protiv njih je sprovedena istraga zbog krivičnog dela pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, ali je nakon istrage, optužnica podignuta i za lakša krivična dela.

Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Beogradu od 4. aprila 2017. godine. Prilikom incidenta u hotelu Prag Ranković je upucan u obe noge. On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma “Vidimo se u čitulji”, koji se bavi fenomenom “žestokih momaka” iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar