SPEKTAKULARNA AKCIJA ZAPLENE 20 TONA HAŠIŠA NA MORU: Kako je italijanska policija uhapsila 11 Crnogoraca (VIDEO)

SPEKTAKULARNA AKCIJA ZAPLENE 20 TONA HAŠIŠA NA MORU: Kako je italijanska policija uhapsila 11 Crnogoraca (VIDEO)


Italijanska policija objavila je snimak akcije zaplene 20 tona hašiša u kojoj je uhapšeno 11 državljana Crne Gore.

Brod “Remus” koji je plovio pod panamskom zastavom, isplovio je iz Las Palmasa u Španiji i prijavljena destinacija mu je bila Turska. Međutim, kako su saopštile italijanske nadležne službe, brod je promenio kurs dok je bio u međunarodnim vodama kod obale severne Afrike.

Namera je bila da se hašiš prokrijumčari iz Maroka u Libiju.

“Evidentne anomalije koje su primećene tokom konstantnog monitoringa navigacije potvrdile su sumnju da je plovilo “Remus” uključeno u međunarodni šverc narkotika u koji su prethodnih godina uključene zemlje sa severa Afrike”, saopštila je italijanska Finansijska policija (Guardia di Finanza).

Akcija, kojom je kordinisala američka Agencija za borbu protiv narkotika (DEA), izvedena je 2. avgusta, a brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama. Akciju je inicirala policija Crne Gore.

“Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana, pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe i njima bliske osobe, koje je italijanska policija privela”, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Uhapšeni su bliski kriminalnoj grupi iz Crne Gore, saopšteno je juče na vanrednoj konferenciji Uprave policije.

Na danas objavljenom snimku vidi se presrijetanje broda “Remus” i istovar zaplenjenog hašiša u luci u Palermu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar