STEFANOVIĆ TRAŽI NAJSTROŽU KAZNU: Uhapšen napadač na policajca tokom jučerašnje blokade na Ibarskoj magistrali

STEFANOVIĆ TRAŽI NAJSTROŽU KAZNU: Uhapšen napadač na policajca tokom jučerašnje blokade na Ibarskoj magistrali

Foto: Marko Đoković


Policijski službenik J. N. (28) napadnut je juče oko 18,30 časova, u mestu Županjac kod Lazarevca, od strane nekoliko lica koja su pokušala da blokiraju Ibarsku magistralu, saopštio je sinoć MUP Srbije.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Ž. P. (42), koji je naneo udarac u predelu lica policijskom službeniku. Po nalogu tužioca njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti – saopštava MUP.

U saopštenju se dalje navodi da je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutraših poslova Nebojša Stefanović najoštrije osudio napad na policijskog službenika.

– Ovakav mučki napad na pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je obavljao redovnu dužnost na regulisanju saobraćaja, je apsolutno nedopustiv. Zato tražim najstrožu kaznu za osumnjičenog koji se usudio da napadne policajca, jer samo tako možemo poslati jasnu poruku da će svako ko podigne ruku na policijske službenike dobiti adekvatnu kaznu – istakao je ministar Stefanović, a saopštio MUP.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar