SUĐENJE ZA ZLOČIN U VRANIĆU 2015.GODINE: Optuženi nestao, raspisana poternica

SUĐENJE ZA ZLOČIN U VRANIĆU 2015.GODINE: Optuženi nestao, raspisana poternica


Na suđenju za ubistvo Saše Joksića (39) pre tri godine u crkvenoj porti u Vraniću, jedan od optuženih Marko Petković (22) nije se pojavio na glavnom pretresu, kao ni prethodni put, pa je sud za njim raspisao poternicu.

Njegovi branioci nemaju informacije šta se dogodilo niti gde je njihov branjenik.

Na optuženičkoj klupi trenutno je samo Ivan Asodi (23), koji se nalazi u pritvoru. Njih dvojica se terete za teško ubistvo, a zločin koji se dogodio početkom avgusta 2015. ni tri godine kasnije nema epilog. Suđenje je ovog proleća počelo iz početka. Glavni pretres je u utorak ponovo odložen, za 17. septembar.

Otvoreno je pitanje da li će zamenica tužioca tražiti da se Petkoviću, kome se izgubio trag, suditi u odsustvu. On je na sud dolazio od kuće, jer mu je pritvor krajem prošle godine zamenjen kućnim.

Inače, svirepi zločin dogodio se u Hramu Svetog Ilije Proroka 2015. godine. Saša Joksić se umešao u koškanje između Dragana Jovanovića i tri mladića koji nisu iz tog kraja. Kada je pokušao da ih razdvoji, napadač ga je, prema navodima očevidaca, izvređao, udario ga, a na kraju i potegao nož. Ubo ga je tri puta u predelu stomaka, a Jovanović je uboden jednom. Saša Joksić je preminuo na stolu za reanimaciju u Urgentnom centru.

“ČASTILI” SU GA SLOBODOM

Milan Joksić, otac ubijenog Saše, u utorak je bio na ivici suza, ogorčen na niz sudskih odluka.

– Sudija Tatjana Sretenović ga je “častila” slobodom, a mene je izbacila tada iz sudnice. Nanogica se ne daje ni dilerima, a kamoli na suđenju za ubistvo.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar