TREĆI NAPAD ZA TRI MESECA: Kamenovana ambulanta u Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice

TREĆI NAPAD ZA TRI MESECA: Kamenovana ambulanta u Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice


Ambulanta Zdravstvenog centra iz Kosovske Mitrovice koja se nalazi u mešovitom selu Suvi Do kamenovana je prošle noći.

“Ovo je treći put u poslednja tri meseca da se na meti albaskih vandala našla ambulanta u Suvom Dolu koja je od dolaska medjunarodnih mirovnjaka kamenovana više desetina puta”, rekao je agenciji Beta direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima, u poslednjem napada na ovu zdravstvenu ustanovu demolirana su ulazna vrata, polomljena stakla na lekarskoj ordinaciji i sestrinskoj sobi čime je onemugućeno lečenje pacijenata u srpskom delu Suvog Dola.

“Počinioci su poznati, to su Albanci, nalogodavci su albanske institucije, a cilj motivisanih etničkih napada je stvaranje etnički čiste teritorije odnosno osvajanje srpske teritorije i otežavanje života Srbima i srpskim pacijentima”, rekao je Ivanović.

On je dodao da je policija izvršila uvidjaj i naglasio da mu iskustvo govori da je teško da će počinioci biti otkriveni.

“Apelujemo na pripadnike medjunarodne zajednice koji i dalje rade jalovo i sterilno, da izvrše pritisak i pronađu počinioce ovog vandalskog čina”, rekao je Ivanović.

Multietničko selo Suvi Do nalazi na pet kilometara od Kosovske Mitrovice i u njemu živi oko 50 Srba. Lekarsku pomoć svakodnevno im pružaju lekar i medicinska sestra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar