UPUCAO BIVŠE KOLEGE PA POKUŠAO SAMOUBISTVO


U pucnjavi koja se jutros dogodila u firmi Privredni savetnik informacione tehnologije u Ruzveltovoj ulici kod broja 55 nastradala je jedna osoba, a dve osobe su povređene.

 Foto: Mihailo Paunović/Ekspres

Foto: Mihailo Paunović/Ekspres

Bivši radnik te firme Nebojša Stojilković (30), upao je u službene prostorije i, iz za sada nepoznatih razloga, počeo da puca u zaposlene, prilikom čega je jedna osoba preminula na licu mesta a druga se nalazi u kritičnom stanju.

Stojilković je ispalio nekoliko metaka iz pištolja na bivše kolege, upucavši u glavu Branka Kanjevca (30) koji je preminuo na licu mesta, dok je Marko Filipović (36) ranjen. Njega je ekipa Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar, gde se lekari bore za njegov život.

Kako je saopštio MUP, napadač je pobegao sa mesta zločina, a zatim je pronađen teško povređen u svom stanu u ulici Vojvode Savatija na Zvezdari. Kako se navodi, policija je dobila poziv da je na toj adresi izbio požar.

Prema nezvaničnim informacijama, Stojilković je iz pištolja pucao u plinsku bocu, nakon čega je došlo do požara. Međutim, postoji i verzija prema kojoj  je on aktivirao ručnu bombu u svom stanu i tako pokušao da se ubije. Stojilković je, u kritičnom stanju, prevezen u Urgentni centar. Kako tvrdi jedan od stanara zgrade, pre izbijanja požara, čula su se tri pucnja.

U trenutku pucnjave, u prostoriji se nalazilo više ljudi, a zaposleni Igor R. uspeo je da spase sebi život tako što je skočio kroz prozor firme i pao na beton sa visine od 10 metara. On je prilikom pada zadobio iščašenje ramena, povredu kičme i karlice.

Motiv pucnjave bivšeg radnika još uvek nije poznat, ali kako Ekspres nezvanično saznaje, Stojilković je pre nekoliko dana dao ili dobio otkaz i danas je, navodno, došao da se pozdravi sa kolegama. Kako mediji prenose, Stojilković nije od ranije poznat policiji, nema dosije niti jednu krivičnu prijavu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar