ZAPLENJENO 1.800 PAKLICA NA HORGOŠU I PREŠEVU: Cigarete bile spakovane u tri kofera

ZAPLENJENO 1.800 PAKLICA NA HORGOŠU I PREŠEVU: Cigarete bile spakovane u tri kofera


Carinici u saradnji sa graničnom policijom pronašli su i zaplenili skoro 1800 paklica „Marlboro” i „Winston” cigareta na graničnim prelazima Horgoš i Preševo prilikom detaljnog pregleda vozila.

Pokušaj šverca na graničnom prelazu Preševo sprečen je 14. marta kada su putnici vozila sa makedonskim registarskim tablicama upućenim za Švajcarsku prevozili sakrivene cigarete u koferima u prtljažniku automobila. Carinicima, niko od putnika nije ništa prijavio, no, detaljnim pregledom vozila otkriveno je da se u tri kofera nalazi oko 1500 paklica cigareta sa makedonskim akciznim markicama.

Kofer pun Vinstona

Protiv vlasnika kofera, tridesetdvogodišnjeg makedonskog državljanina, pokrenut je sudski postupak.

Pokušaj šverca cigareta sprečen je i na graničnom prelazu Horgoš kada su carinici i granična policija u autobusu koji saobraća na relaciji Beograd – Pariz pronašli oko 300 paklica „Marlboro” i „Winston” cigareta spakovanih u ćebe, a potom stavljenih u tobru u bunkeru autobusa.

Kako vozač autobusa kaže, torbu je primio od nepoznate osobe na beogradskoj stanici kao pošiljku upućenu za Pariz.

Sa ovakvim pokušajima krijumčarenja carinski službenici i granična policija neretko se sreću: početkom marta je oko 4500 paklica cigareta otkriveno u rezervnom točku automobila, takođe na graničnom prelazu Preševo, ali su, pored cigareta, najčešći pokušaji šverca automobilskih delova, droge ili lekova.

cigarete u koferu

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar