SKRIVAO ČABU DERU NA NAPUŠTENOM SALAŠU

SKRIVAO ČABU DERU NA NAPUŠTENOM SALAŠU


Mafijaški stil likvidacije – hitac u grudi, a zatim u glavu

Nebojša Karan (26) iz Sombora, čije je telo posle 18 dana potrage nađeno na napuštenom salašu na putu ka Subotici, prema sumnjama policije ubijen je zbog veze sa Čabom Derom (39) i njegovim saradnikom Alenom Ciglerom (40), ekskluzivno saznaje „Ekspres”. Karan je, kako se sumnja, pomagao Čabi u skrivanju nakon što je ovaj 5. januara na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića. Karan je najverovatnije i ubijen da ne bi otkrio Čabine tragove, i to u klasičnom mafijaškom stilu – najpre hicem u grudi, a zatim, kada je pogođen pao na zemlju, hicem u glavu.

– Ubijeni Karan je bio na vezi sa Alenom Ciglerom, osumnjičenim da je bio saučesnik Čabe Dera u izvršenju likvidacije na Banovom brdu. Cigler je kobnog 5. januara bio za volanom „punta” kojim je Čabu dovezao do Ulice Rajka od Rasine, gde je Čaba s više hitaca iz pištolja usmrtio Markovića. Šest dana kasnije Ciglera je uhapsila srpska policija, dok je protiv Čabe podneta krivična prijava i za njim je raspisana Interpolova poternica. Kako se pretpostavlja, Čaba, koji je rodom iz Čantavira, prvih dana posle zločina na Banovom brdu krio se upravo na severu Vojvodine, verovatno u nekom od napuštenih salaša. Kada je Cigler uhapšen, oslonio se na pomoć njegovog prijatelja Nebojše Karana. Pretpostavlja se da je Karan nekoliko puta odbeglom Čabi donosio hranu i ostale potrepštine. A onda je 9. februara misteriozno nestao – kaže za „Ekspres” izvor upućen u istragu Karanovog ubistva.
Za porodicu nestalog mladića nastao je potpuni šok, a zatim i agonija duga 18 dana, koja je okončana vešću koju ni u najcrnjim mislima nisu naslutili.

Nebojšini otac i brat, s kojima je on na dan nestanka bio u kući, samo su čuli otvaranje i zatvaranje ulaznih vrata. Pomislili su da je Nebojša izašao napolje. Od tada ga živog nisu videli.

Ceo tekst o Čabi Deru možete pročitati u najnovijem broju Ekspresa, koji se od petka nalazi u prodaji na kioscima

© Zabranjeno je preuzimanje tekstova kao i njihovih delova. Neovlašćeno preuzimanje smatra se kršenjem autorskih prava.

NE PROPUSTITE:

HAPŠENJE ČABE DERA U ČEŠKOJ: I Srbija ima šanse da joj plaćeni ubica bude izručen

KO JE UHAPŠENI ČABA DER: Zbog ovoga traži ga srpska, ali i pola evropskih policija

ČABA DER UHAPŠEN U ČEŠKOJ: Srbija će tražiti izručenje serijskog likvidatora

ZATVOR-RUDNIK ZA POLICIJU, ALI I ZA MAFIJU

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar