TRGOVAO UTICAJEM I NAMEŠTAO JAVNE NABAVKE: Uhapšen gradski većnik u Nišu

TRGOVAO UTICAJEM I NAMEŠTAO JAVNE NABAVKE: Uhapšen gradski većnik u Nišu


Policija je u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsila većnika niškog Gradskog veća B.K. (27), zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Pojedini mediji su preneli da je uhapšeni gradski većnik i funkcioner Srpske napredne stranke Branislav Kačar. .

Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja se da je tokom 2017. godine B.K. uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave da, tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge cišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika, izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača.

Takođe, sumnja se da je uhapšeni u septembru ove godine uticao i na zaposlenog u Sekretarijatu za omladinu i sport da opredeljena sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 1.000.000 dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda.

Navodno je nakon toga odgovorno lice pomenutog sportskog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000 dinara prenelo na račun jednog rukometnog kluba iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je račun tog kluba u neprekidnoj blokadi računa kraja 2014. godine.

Osumnjičenom B.K. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.
B.K. je resorno zadužen za sport u niškom Gradskom veću, a pre dolaska na to mesto radio je u EPS-u.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar