ZAPLENA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Skupocene satove sa rubinima sakrio u toster

ZAPLENA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Skupocene satove sa rubinima sakrio u toster


Carinski službenici na aerodromu “Nikola Tesla” u četvrtak su zaplenili osam skupocenih satova optočenih rubinima, čija je vrednost procenjena na preko 300.000 dolara, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven prilikom rentgenske kontrole prtljaga Beograđanina (23) koji je letom iz Amerike, preko Ciriha i Beča, stigao u Beograd. Iako je rekao da nema ništa da prijavi, analizom slike uočeno je da putnik u većem koferu, pored garderobe i kutije sa gril tosterom, ima i nekoliko ručnih satova.

Međutim, satovi nisu pronađeni tokom detaljnog pregleda prtljaga, pa je kutija sa tosterom ponovo vraćena na skener, prilikom čega je otkriveno da su skupoceni satovi zapravo sakriveni u unutrašnjosti ovog aparata.

Nakon demontiranja tostera pronađeno je osam ručnih satova “A. Lange & Sohne” ukrašenih sa ukupno 374 rubina, na kojima su bile etikete sa nazivom modela i cenom u rasponu od 35.000 do 91.000 američkih dolara.

Svaki sat je bio umotan u tanku platnenu krpu i prekriven folijom, jer je krijumčar verovatno mislio da ih tako skener neće detektovati.

Šefica carinske ispostave na aerodromu Branka Popović kaže da je to potpuna zabluda “jer zraci tog uređaja prodiru i kroz 30 centimetara debeo čelik”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar