DETALJAN CENOVNIK HRANE I PIĆA U GRČKOJ: Cene variraju od mesta do mesta, za neke stvari potrebno je izdvojiti više novca

DETALJAN CENOVNIK HRANE I PIĆA U GRČKOJ: Cene variraju od mesta do mesta, za neke stvari potrebno je izdvojiti više novca

Foto: Andrej Mlakar/ Ekspres


Cene u Grčkoj u 2018. se ne razlikuju mnogo od prethodnih godina, a drastičnih poskupljenja proizvoda nema. Napominjemo da cene variraju od mesta do mesta, od ostrva do ostrva, ali ovaj vodič bi trebalo da Vam stvori dobru predstavu šta možete očekivati ako planirate da putujete u Grčku.

Cene hrane u Grčkoj se ne razlikuju bitno od mesta do mesta, ali je činjenica da su na ostrvima uglavnom nešto malo više, što se na neki način može i razumeti.

Ukoliko odlučite da se hranite zdravije uz obimnije količine dnevnog unosa voća i povrća, potrošićete skoro duplo više nego što za iste namirnice činite svakodnevno u Srbiji.

Za najvažniji obrok doručak, potrošićete takođe malo više novca, pošto se cene hleba, jaja, jogurta i suhomesnatih proizvoda kreću i do tri evra po litru ili kilogramu.

Ipak, najčudnije i možda najskuplje je ono o čemu sigurno niste razmišljali. Za pakovanje toalet papira u grčkim mestima platićete i do 10 evra. Ne preostaje vam ništa drugo nego da se pomolite da vaš organizam bude otporan na promenu klime i da vas ne savlada stomačni virus jer u slučanju redovnog “posećivanja” intimne prostorije, toalet papir će vam biti preko potreban, samim tim očekuje vas i znatno veći trošak.

Ukoliko vam dosadi spremanje obroka u hotelskoj sobi ili apartmanu i odlučite da se hranite u restoranima i “fast fud” prodajnim mestima, za giros ćete dati minimum dva evra, a za kompletan ručak optimalno oko 10 evra.

Cene na plažama takođe variraju. Iznajmljivanje ležaljki, suncobrana i peškira je izuzetno skupo, dok dušeke na naduvavanje, ako imate sreće možete naći za pet evra, a ako vam fortuna okrene leđa u tom segmentu, moraćete da iskeširate do 30 evropskih novčanica.

Pogledajte detaljan optimalni cenovnik u letovalištima u Grčkoj:

cenovnik u grckoj, Foto: Printscreen

NE PROPUSTITE:

ŠTA SVE SRPSKI TURISTI PRE ODLASKA U GRČKU TREBA DA ZNAJU: Da bi prešli granicu potrebni su VAM ovi dokumenti, da ne presedne letovanje

AKO LETUJETE U GRČKOJ OVO SU NOVINE KOJE VAS ČEKAJU: Od ove sezone čeka vas sledeće

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar