OČAJNIČKI POTEZ RATNOG VETERANA: Predsednik udruženja boraca iz Valjeva zakucao sebi ekser u ruku

OČAJNIČKI POTEZ RATNOG VETERANA: Predsednik udruženja boraca iz Valjeva zakucao sebi ekser u ruku


Predsednik Udruženja boraca rata od 1999. godine Ljubomir Bradić (56) iz Valjeva  pre par dana čekićem je zakucao sebi ekser u dlan leve ruke iz protesta što Ministarstvo za boračka pitanja nije, kako kaže, ispunilo obećanje i uslišilo zahteve zbog kojih veterani od nedelje štrajkuju glađu.

Screenshot_118

Bradić se u prostorijama udruženja na ovaj čin odlučio kako bi skrenuo pažnju na težak položaj saboraca.

– Od prošle godine zahtevamo od ministarstva da ispuni 11 zahteva. U nedelju smo započeli štrajk glađu, a u utorak su došla dva predstavnika ministarstva. Rekli su nam da odredimo tri uslova koji su nam najvažniji i da će ih oni ispuniti do šest sati po podne istog dana. Pristali smo i kao prvi uslov tražili da se priključi struja dvojici bolesnih i socijalno ugroženih boraca koju će oni da plaćaju, zatim da se odmah sredi enterijer spomen-obeležja u Valjevu i da se uradi revizija zdravstvenog pregleda u Fondu PIO za jednog borca koji ne može da radi, a komisija je zaključila da je lečenje završeno, pa ne može ni da radi ni da ide u penziju. I oni su pristali da to reše – ističe Bradić.

On dodaje da su u utorak iz ministarstva tražili produžetak roka do juče u 10 sati, ali da ništa nisu uradili. Ministarstvo se nije oglasilo ovim povodom.

– Zakucao sam i kucaću ga svaki dan – rekao je u telefonskoj izjavi Bradić.

On je istakao socijalnu ugroženost ovog dela građana, napominjući da mu je stalo i do podizanja njihovog ugleda u društvu. Naime, nezadovoljan je stanjem spomenika borcima u Valjevu, zbog čega apeluje na to da se uredi.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Kosac

    Pa vlada Srbije ne priznaje ratne veterane 1990-2001,zar se tako ophodi prema borcima koji su se odazvali pozivu majke Srbije.
    Zar ocekuju da se neko opet odazove pozivu,pogledajte kako se ponasa Hrvatska prema svojim veteranima.

+ Ostavite komentar