PREMEŠTENA NA NOVU LOKACIJU: U Makedonskoj ulici više nema apoteke

PREMEŠTENA NA NOVU LOKACIJU: U Makedonskoj ulici više nema apoteke

Foto: Facebook


Apoteka u Makedonskoj ulici nakon nekoliko decenija prestaje da radi. Iako se već mesecima raspravlja o njenom opstanku brojne kupce juče je ipak iznenadilo obaveštenja o definitivnom zatvaranju.

Jasminka Bjeletić, direktorka Apoteke “Beograd” objasnila je da je odluka donesena na sednici Upravnog odbora koji nije produžio ugovor o zakupu zbog toga što je novi vlasnik znatno povećao cenu zakupa.

– Stari vlasnik je prostor u kome je bila apoteka prodao firmi iz Novog Sada koja je odredila novu, nepovoljniju tarifu za zakup. Apoteka “Beograd” je dobila rok da iseli apoteku “Makedonija” i odlučeno je da bude preseljena početkom marta u objekat kod Doma vojske – objašnjava Bjeletić.

Zatvaranje jedne od najpopularnijih apoteka razočaralo je mnoge Beograđane, što se vidi po komentarima na društvenim mrežama.

– Do kad mislimo da se iščuđavamo ovim i sličnim stvarima? Pa zar smo zaboravili kako je “drzava” dolazila do lokala, stanova, zemljišta. Došlo vreme da se vrati i plati – prokomentarisao je na internetu Branislav Bošković, diplomirani inženjer elektrotehnike.

Međutim, ima i onih koji smatraju da nema mesta nezadovoljstvu jer u blizini radi još najmanje deset apoteka koje su dobro snabdevene.

Još uvek nije poznato šta će biti nova namena prizemlja kuće sagrađene 1901. godine za inženjera Jovana Smederevca. Inače, ovaj objekat koji se nalazi preko puta opštine Stari grad proglašen je za spomenik kulture 1966.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar