VULIN: Dostojevski i Tolstoj su obeležje u prijateljstvu Srbije i Rusije

VULIN: Dostojevski i Tolstoj  su obeležje u prijateljstvu Srbije i Rusije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije


Dostojevski i Tolstoj nisu bili jedini razlog jučerašnjeg okupljanja u hotelu “Metropol Palas” na svečanom otvaranju pete Međunarodne privredne izložbe “Expo Russia Serbia 2018” .
Tom prilikom ministar Aleksandar Vulin je istakao odnose između dve zemlje Srbije i Rusije, koje kako on tvrdi,idu u dobrom smeru.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

“Mi smo ovde zato što Republika Srbija i Ruska Federacija imaju zajedničku budućnost. Zato što imamo konkretne političke i ekonomske interese”. Takođe je dodao da se okupljanje ne vezuje samo za prošlost ma koliko ona bila slavna, velika i  određujuća. Kada je reč o saradnji između ovih dveju zemalja onda bi se posebno istakla saradnja između Ministarstva odbrane Srbije i Ministarstva odbrane Rusije. “Srbiji je najpotrebnija podrška koja omogućava našoj armiji da bude snažnija i razvijenija” rekao je ministar.

Stepen oružanih snaga nije nešto u što bi naša zemlja mogla da investira a nezavisnost zemlje je nešto što je po ministru Vulinu najvažnija, kao i to da se sačuva mir i stabilnost zemlje. Tim povodom se i zahvalio svima koji poštuju neutralnost i politiku koja se vodi.

Cilj izložbe je bio jačanje trgovinskih veza i strateškog partnerstva Srbije i Rusije uključujući i zemlje Jugoistočne Evrope, a podršku su dali Međuvladini srpsko-ruski komitet za trgovinu, ekonomska i naučno-tehnička saradnja, brojna srpska i ruska ministarstva, Ambasade Srbije i Rusije….

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar