ZGROŽENI PONAŠANJEM ARSENIJEVIĆA: Skupštinski odbor traži od Šarčevića da smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu

ZGROŽENI PONAŠANJEM ARSENIJEVIĆA: Skupštinski odbor traži od Šarčevića da smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu

Foto: YouTube screenshot


Odbor Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo je danas pozvao ministra prosvete Mladena Šarčevića da preduzme sve zakonski potrebne mere za smenjivanje rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića.

Odbor je pozvao i tužilaštvo da ispita krivičnu odgovornost Arsenijevića, a kako je rečeno Tanjugu, svi članovi Odbora koji su učestvovali u diskusiji bili su “zgroženi” kada su videli kako se ponaša Arsenijević.

Proteklih nedelja mediji su pisali da se Arsenijevic bahato ponaša, da vrši mahinacije, “rođački” zapošljava, da je “sredio” sinu da doktorira i pre no što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, a da je Agencija za borbu protiv korupcije predložila njegovo razrešenje.

Podsetimo, nakon što je ministar prosvete Mladen Šarčević početkom februara pozvao rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojšu Arsenijevića da podnese ostavku, zbog, kako je Šarčević rekao, niza nepravilnosti u radu Medicinskog fakulteta u tom gradu koje je utvrdila prosvetna inspekcija, Arsenijević je odgovorio da ostavku neće dati.

Arsenijević je 27. februara ponovo izabran za rektora, a novi trogodišnji mandat počinje da mu teče od 1. septembra ove godine kada bi trebalo i da stupi na dužnost.

  1. 1
    Sima

    Rektor treba da bude smenjen i da odgovara pred Zakonom ali i njegovi bliski saradnici su saučesnici, prorektori, pojedini članovi Saveta, Komisike za PP, sekretar itd koji treba da budi smenjeni i procesuirani,,,

+ Ostavite komentar