Ekonomija
06.02.2018. 13:12
R.E.

DRUGA SIEMENS-OVA FABRIKA U SRBIJI: Nemačka kompanija preuzela "Milanović inženjering"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kragujevačka kompanija „Milanović inženjering", dugogodišnji dobavljač aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila, postala je deo "Siemensa", saopšteno je iz te nemačke kompanije.

„Simens je uspešno priveo kraju preuzimanje srpske kompanije 'Milanović inženjering', proizvođaca aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila iz Kragujevca. Dobijeno je odobrenje nadležnih organa za zaštitu konkurencije i svi uslovi koji prethode akviziciji uspešno su ispunjeni", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, tim preuzimanjem Simens je stvorio optimalnu poziciju za sve buduće projekte na kompetitivnom tržištu šinske industrije.

„Preuzimanje kompanije 'Milanović inženjering' predstavlja pre svega dobrobit za naše kupce, kao i jačanje Siemens-ove internacionalne mreže proizvođača u oblasti šinske industrije i naše pozicije u Srbiji. Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da je ovo druga Simens-ova fabrika u Srbiji i radujemo se nastavku našeg uspešnog poslovanja", izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor Simens-a Srbija.

„Pridruživanje Simens porodici je izuzetna prilika, ne samo za naš tim, već i za grad Kragujevac i čitav region Šumadije", rekao je Bratislav Milanović, vlasnik kompanije „Milanović inženjering".

Poslovna transakcija obuhvata poslovanje „Milanović inženjeringa" sa izuzetkom poslovne jedinice koja se bavi tretmanom voda.

Promet kragujevačke kompanije, koja je osnovana 2001. godine, u 2016. iznosio je 15,3 miliona evra. Kompanija trenutno zapošljava oko 430 ljudi, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve