Politika
20.10.2018. 18:53
R.E./Beta

BOJAN KOSTREŠ: Krajnje je vreme da se formira " vojvođanski front" i da se Vojvodini vrati puna autonomija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da je "krajnje vreme" da se formira Vojvođanski front koji će objediniti sve partije i nevladine organizacije koje su spremne da se akciono i politički ujedine zarad vraćanja pune autonomije Vojvodini, prenosi list Danas u izdanju od subote, 20. oktobra.

Kostreš je u intervjuu rekao da bi ta autonomija podrazumevala zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom.

"Duboko verujem da su ovi zahtevi koje sam naveo najmanji mogući zajednički sadržilac svih nas i da ćemo uspeti da se dogovorimo da ih zajedno sprovedemo", kazao je Kostreš.

On je ocenio da ti razgovori neći biti laki i da ne treba očekivati brzi dogovor, ali je izrazio uverenje da je to put kojim svi oni kojima je Vojvodina na prvom mestu moraju ići.

"Pitanje vojvođanske autonomije ne sme biti skrajnuto sa političke scene Srbije, iako sam siguran da bi mnoge srbijanske partije želele baš to. Važno je reći da tako organizovani Vojvodjanski front neće imati problem da saradjuje sa partijama i koalicijama sa sedištem u Beogradu koje dele isti sistem vrednosti kao i mi i koje su spremne da nas prihvate kao ravnopravne partnere", naveo je Kostreš.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve