Politika
31.08.2018. 11:59
R.E./Beta

BRITANSKI FORIN OFIS: Protiv smo promene granica na Balkanu, ključ rešenja problema Srbije i Kosova je međusobno priznanje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Velika Britanija saopštila je da je protiv promena granica na Balkanu i da bi Srbija i Kosovo trebalo da reše problem uzajamnim priznanjem.

Portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova rekao je juče da je "normalizacija odnosa Srbije i Kosova ključna za bezbednsot, stabilnost i napredak ove zemlje i šireg regiona", preneo je Politiko.

"Ova vlada veruje da bi to trebalo da bude osnova priznavanja nezavisnih suverenih država u okviru njihovih trenutnih granica", rekao je portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova.

Promeni granice izmedju Srbije i Kosova izričito se ranije ovog meseca usprotivila nemačka kancelarka Angela Merkel, ali je ove nedelje istupila manje izričito po tom pitanju navodeći da podržava sve razgovore koji vode ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, ali da teritorijalni integritet ima bitnu težinu.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je prošle nedelje da SAD ne isključuju teritorijalne korekcije izmedju Srbije i Kosova, posle čega je Evropska komisija saopštila da Beogradu i Prištini treba dati prostor da se dogovore o sadržaju sporazuma o normalizaciji odnosa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve