Politika
11.09.2018. 18:35
Beta

BURITA: Odnosi Srbije i Maroka kao medeni mesec

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Maroka Naser Burita razgovarao je danas sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Beogradu.

Tom prilikom Burita je ocenio da su diplomatski i ekonomski odnosi dve zemlje u usponu i najavio investicije u oblasti poljoprivrede, automobilske industrije i obnovljivih izvora energije.

Poseta Burite je prva poseta ministra spoljnih poslova Maroka Beogradu posle 14. godina.

Posle sastanka sa Dačićem, on je kazao da su odnosi Srbije i Maroka "u nekoj vrsti medenog meseca", da imaju čvrsto nasleđe iz prošlosti i da bi trebalo da se razviju u budućnosti.

"Mi imamo dobru dinamiku, sada tu dinamiku treba da iskoristimo i da razvijamo dalje naše odnose na nivou strateških", kazao je on.

Prema njegovim rečima, osim ekonomske saradnje, koja podrazumeva povećanje investicija, radiće se na jačanju kulturne saradanje i u oblasti prosvete i sporta.

Burita je danas potpisao memorandum o saradanji u oblasti sporta i dodao da je počastvovan što će Maroko biti počasni gost na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu.

Dačić je najavio da će biti formiran Mešoviti komitet za saradanju dve zemlje i da će se naredne nedelje organizovati poslovni seminar sa privrednicima Maroka.

On je Buritu oslovljavao sa "dobar prijatelj i brat", ukazujući da je veoma zadovoljan zbog uzlaznog trenda u odnosima dve zemlje.

"Nama je u interesu da našu saradnju vratimo kakva je bila u vreme Tita (Josipa Broza) i kralja Hasana", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve