Politika
04.03.2018. 10:02
R.E./Beta, Foto: Beta ilustracija

CRTIN PRESEK GLASANJA NA BG IZBORIMA: 94 odsto biračkih mesta otvoreno na vreme, tri odsto otvoreno pre vremena, a tri sa zakašnjenjem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na svim biračkim mestima danas u Beogradu izborni proces je u toku, 94 odsto biračkih mesta otvoreno je na vreme, tri odsto biračkih mesta otvoreno je pre vremena, a tri sa zakašnjenjem, saopštila je posmatračka misija CRTA.

Šef te misije Raša Nedeljkov rekao je na konferenciji za novinare da su sva biračka mesta otvorena i na svima je izborni proces u toku.

On je kazao da na manje od jedan odsto biračkih mesta kontrolni listić nije ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja, što je mimo zakonske procedure.

Naveo je da na 17 odsto biračkih mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora, a ;53 odsto biračkih mesta nije dostupno osobama sa invaliditetom.

Na otvaranju 83 posto biračkih mesta bili su prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora, kazao je Nedeljkov.

Rekao je da je 96 odsto biračkih mesta pripremljeno u skladu sa propisanim procedurama, dok na 89 odsto biračkih mesta su upisivane sve zakonom propisane procedure i radnje u zapisnik.

Na pet odsto biračkih mesta nisu obezbedjeni uslovi za slobodan i nesmetan rad biračkih odbora, kazao je Nedeljkov.

Posmatrači organizacije CRTA koji su rasporedjeni na 450 biračkih mesta, na osnovu slučajnog i reprezentativnog uzorka saopštili su da je vreća sa izbornim materijalom bila osigurana zatvornicom prilikom prijema na 99 odsto biračkih mesta. ; ;

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve