Politika
19.09.2018. 14:48
R.E./Blic

DAČIĆ: "Dajte braćo Hrvati i sestre Hrvatice da se usresredimo na budućnost"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd želi najbolje moguće odnose sa Zagrebom, ali da zbog toga neće da menja svoja osnovna opredeljenja i interese.

- Mislim da zajedno možemo da budemo mnogo jači. Mi hoćemo sa Zagrebom najbolje moguće odnose, ali njihove ucene sigurno nećemo trpeti - rekao je Dačić.

Povodom stava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da "put Beograda ka EU ide i preko Zagreba i da mnogo pitanja između dve države ubrzano treba rešiti", Dačić je ocenio da je Plenković time dao sebi malo "veći značaj".

- Put ka EU ne mora da ide samo preko Hrvatske, može da ide preko Mađarske, Rumunije, Grčke i to je davanje sebi malo većeg značaja - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije podsetio je da je Hrvatska postala deo EU uprkos bilateralnom sporu sa Slovenijom, takođe članicom EU.

 - Svakako da EU neće dozvoliti da nerešeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak nekih drugih zemalja - rekao je Dačić.

On je pozvao Hrvatsku da reši sva otvorena pitanja sa Srbijom.

- Ali, dajte braćo Hrvati i sestre Hrvatice da se usresredimo na budućnost. Ja više ne znam šta da pričamo. Ceo svet i oni koji su se međusobno mnogo više ubijali nađoše neki zajednički jezik, a mi i dan - danas treba da se bavimo nekim našim problemima - rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve