Politika
10.10.2018. 11:41
R.E./Beta

DAČIĆ: "Ideja o rekonstrukciji vlade je bila prisutna, ali je odložena zbog Kosova"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o rekonstrukciji Vlade Srbije prisustna već neko vreme, ali da je odložena zbog pitanja Kosova.

"Mislim da je ideja o rekonstrukciji bila prisutna neko vreme i da je odložena zbog pitanja pregovora, pitanja Kosova, međudim kada će se to desiti, to nije pitanje za mene, već za premijerku i pre svega predsednika Srbije", rekao je Dačić za televiziju Prva.

Upitan da li strahuje za svoju funkciju, Dačić koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije, rekao je da je njegova pozicija specifična jer je njegova stranka članica vladajuće koalicije.

"Koalicija i naš odnos sa Aleksandrom Vučićem dobro funkcioniše, a on će svakako najbolje odrediti ko od ministara koje su oni predložili treba da bude promenjen i ukoliko neko ima iz naših redova", rekao je Dačić.

On je dodao da je rekonstrukcija Vlade "uvek pozitivna", ali da u "suštini političkog bića" SPS nije sklona promenama i prevremenim izborima.

Dačić je govoreći o Kosovu rekao da očekuje da do kraja godine bude povučeno još priznanja nezavisnosti i da broj zemalja koje Kosovo priznaju kao državu bude manji od 100.

On je kazao da je danas 2000. dan od potpisivanja Briselskog sporazuma, da se pokazuje da Priština nema nameru da sprovodi dogovoreno, a da međunarodna zajednica ne ulaže maksimalni napor da je natera da implementira ono što je potpisala.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve