Politika
11.01.2018. 13:23
R.E./Tanjug

DAČIĆ SE DOGOVORIO SA VUČIĆEM: SPS i SNS nastupaju odvojeno na gradskim izborima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio da njihove stranke na gradskim izborima nastupe odvojeno, a da koaliciju naprave nakon izbora.

Dačić je rekao da će na predstojecim izborima nastupiti u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, dugogodišnjim koalicionim partnerom, a da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Antić.

Lider SPS je naveo i da je uveren da će SNS i SPS zajedno imati većinu odbornika u Skupštini grada Beograda, dodavši da će u kampanji nastupati "čvrsto i odlučno", kao što će postupati i u vršenju vlasti.

Komentarišući odluku Srpske napredne stranke da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore zajedno sa beogradskim, Dačić je rekao da pozdravlja tu odluku kao znak uvažavanja državnih interesa.

"Vi znate da smo mi socijalisti uvek bili za to da izbori budu redovni, naravno postoje i neke prilike kada se politička nestabilnost unosi na naš politički prostor i u tim trenucima je pozitivno održati vanredne izbore", istakao je Dačić, i poručio da će SPS odmah nakon raspisivanja izbora krenuti u kampanju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve