ĐORĐEVIĆ: Za brigu o porodici izdvojeno 58 milijardi dinara

ĐORĐEVIĆ: Za brigu o porodici izdvojeno 58 milijardi dinara

Foto: Beta/Milan Obradović


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je porast nataliteta osnovni cilj Srbije i dodao da je ove godine iz budžeta izdvojeno 58 milijardi dinara za brigu o porodici.

Učestvujući na subregionalnoj konferenciji “Promocija napretka u inplementaciji Agende 2030” u Beogradu, ministar je kazao da su u planu nove izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Đorđević je podsetio da je jedan od bitnijih segmenata na kojem radi Ministarstvo rada, izmena i dopuna Zakona o radu, planirana za 2020. godinu čime će se, kako je ocenio, unaprediti poslovanje u Srbiji.

“Stalnim razgovorima sa poslodavcima, sindikatima i stranim investitorima trudimo se da omogućimo bolje uslove za rad, kako radnicima, tako i poslodavcima. Do kraja godine u planu nam je i donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu, kao i Zakona o radu na lizing”, rekao je Đorđević, a prenelo Ministarstvo rada.

On je dodao da je jedan od prioriteta ministarstva uvođenje socijalnih karata koje će, kako je naveo, omogućiti izmene Zakona o socijalnoj zaštiti.

Govoreći o migrantskoj krizi, ministar je naveo da je Srbija dobila pohvale Evropske unije za odnos prema migrantima, pogotovo prema maloletnim migrantima bez pratnje kojima, kako je rekao, obezbeđuje osnovno pravo na obrazovanje i bezbrižno detinjstvo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar