Politika
13.12.2018. 13:09
R.E./Beta

DRECUN: Albanci prave vojsku Kosova uz podršku nekih članova NATO

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da vojska Kosova koju Albanci prave uz podršku nekih članova NATO već postoji, i da je naoružana i ustrojena na vojni način.

Drecun je za RTS rekao da vojska Kosova čije je formiranje najavljeno za 14. decembar, otvara prostor za zloupotrebu od civilnog sektora.

"To će biti formacija koja može biti neki činilac na ovim prostorima. Ona može ozbiljno da ugrozi srpski narod", rekao je Drecun i dodao da očekuje da će se te jedinice brzo pojaviti u mirovnim misijama širom sveta.

Drecun je predstavio, kako je rekao, dokument iz izveštaja OEBS-a iz 25. februara 1999. godine, koji pokazuje da su dve naoružane osobe odvele devet Albanaca, od kojih se sedmorici gubi svaki trag.

"Želim preko ovih dokumenata da poručim Albancima da pitaju Haradinaja i Tačija gde su njihovi nestali", rekao je Drecun i da su mislili da takvih slučajeva ima manje, ali da se ispostavilo da ima oko 400 takvih zločina.

Drecun je pokazao i izveštaj u kojem se vidi spisak ljudi albanske nacionalnosti koje su likvidirali, a najveći broj su bili civili.

On je upitao ko je i kakve dokaze dostavljao Specijalizovanom tužilaštvu za OVK, kada su neki ključni video materijali izgubljeni, pa je on iz svoje arhive morao da preda neke ključne dokaze Dodao je da je tom tužilaštvu sada dostavljena kompletna struktura OVK da bi se procesuirali određeni zločini.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve