GENERALNI SEKRETAR NATO DOPUTOVAO U SRBIJU: Na aerodromu ga dočekao Vulin, naredne nedelje sastanak sa Vučićem i premijerkom Anom Brnabić

GENERALNI SEKRETAR NATO DOPUTOVAO U SRBIJU: Na aerodromu ga dočekao Vulin, naredne nedelje sastanak sa Vučićem i premijerkom Anom Brnabić


Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas u višednevnu posetu Srbiji tokom koje će, kako je ranije najavljeno, učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu i prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama “Srbija 2018”, čiji su koorganizatori MUP Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

Aleksandar Vulin, Jens Stoltenberg, NATO, Foto: Ministarstvo odbrane

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, Stoltenberga su na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ambasador Srbije pri misiji NATO u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli.

Aleksandar Vulin, Jens Stoltenberg, NATO, Foto: Ministarstvo odbrane

NATO je ranije saopštio da će Stoltenberg tokom posete Beogradu razgovarati sa ;predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić. Stoltenberg i Vučić će 8. oktobra prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama “Srbija 2018”, čiji su koorganizatori Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

Istog dana će u beogradskom hotelu “Hajat” učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu koga organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

  1. 1
    Dr Miggyy

    I ovaj, koji je jeo srpski hleb, brani zločince nad Srbijom. Aždaje iz NATO-a učinili su neviđeni zločin ubijajući totalno nedužne ljude i razaranje Srbije, kako bi spasili Srbiju od Srba. Ko li pozvao našeg, a njihovog dečka u goste. Ako su pozivari zaboravili bombardovanje zemlje 1999. godine, narod nije. Ne idite preko mračnih sećanja svoga naroda, ne presedajte mu na mukama. Nekima su Bler, Klinton, Šreder privrzani za dušu, a narod u njih vidi zločince i čoveko(srbo)mrsce.

+ Ostavite komentar