Politika
08.10.2018. 14:09
R.E./Beta

GRADONAČELNIK NOVOG SADA OSUDIO NAPAD NA DEČAKE ALBANSKE NACIONALNOSTI: " Ovo nije Srbija kakvu hoćemo"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u tom gradu, ocenjujući da je to "nezakonit, nečasan i nemoralan incidnet" koji treba da bude sankcionisan.

"Moram da skrenem pažnju takvim izgrednicima, koji misle da su patriote, ako bez razloga napadaju ljude druge nacionalnosti, da razmisle o tome da li na taj način možda ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, pa možda i u drugim mestima gde Srbi žive", naveo je Vučević u saopštenju i izrazio nadu da će policija brzo pronaći vinovnike tog incidenta.

"To nije Novi Sad kakav mi poznajemo i to nije Srbija kakvu hoćemo. Ovakve slučajeve ne smemo i nećemo da tolerišemo i svaki takav incident mora biti primereno sankcionisan. Ovakav čin je nezakonit, nečasan i nemoralan", poručio je Vučević.

Matica Albanaca Srbije saopštila je juče da su dvojica mladića, G.B. i Č.M, obojica rodjena 1999. godine, pretučena u noći izmedju subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen.

Iz Matice Alabanaca je saopšteno da je mogući povod za napad na mladiće činjenica da su razgovarali na albanskom jeziku.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve