Politika
09.02.2018. 11:59
R.E./Beta

GRUPA GRAĐANA BEOGONDOLA IZLAZI NA BEOGRADSKE IZBORE: Njihov cilj izgradnja " vazdušnog tramvaja"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Grupa građana "Za Beograd - Beogondola" najavila je danas samostalno učešće na predstojećim beogradskim izborima i dda će izbornu listu predati početkom iduće nedelje.

Ta grupa gradjana se zalaže za izgradnju javnog gradskog prevoza "urabanim gondolama", odnosno takozvanim "vazdušnim tramvajem", jer smatraju da je to bolje i ekološki prihvatljivije rešenje od postojećeg načina prevoza gradjana.

"Bezbedan i pouzdan javni prevoz tačan u sekundu. Nema gužvi i zastoja. Ne ometa ga ni kiša ni sneg. Rok izgradnje postepeno od jedne do četiri godine. Planirani 'laki metro' obuhvata samo pet odsto javnog prevoza, a Beogondola čak 75 odsto ukupnog javnog prevoza. Godišnja ušteda u energiji i infrastrukturi meri se stotinama miliona evra. Ekološki 100 odsto. Sa jednim ili dva presedanja bez čekanja možete doći u bilo koji deo grada daleko brže nego sada, uz prelep pogled na Beograd sa visine", navodi se u saopštenju te grupe građana.

Kao jedan od projekata koji će ta grupa gradjana kandidovati na izborima naveden je i "Beofuncity" - izgradnja "Evropskog centra zabave, sporta i razonode", uz čiju pomoć Beograd postati "svetski hit u turizmu", sa 100.000 novozaposlenih i zaradom od "više milijardi evra".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve