Politika
06.02.2018. 10:29
R.E/beta.rs

HARADINAJ DOBIO VIZU ZA SAD

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer samoproglašene države Kosovo, Ramuš Haradinaj, dobio je vizu za Ameriku i prisustvovaće Molitvenom doručku u Vašingtonu 8. februara.

Donjeta Gaši, direktorka Kancelarije za odnose s javnošću u kabinetu kosovskog premijera, izjavila je da je Haradinaj dobio vizu i da se očekuje da uskoro otputuje za Vašington da bi kroz tri dana učestvovao na Molitvenom doručku koji priredjuje predsednik SAD.

Nacionalni molitveni doručak koji se obično održava početkom februaru u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, američke političare i vojne lidere i goste iz stotinak zemalja. Manifestacije povezane s Molitvenim doručkom traju nekoliko dana s oko 3.500 gostiju i sastoje se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni dogadjaj doručak u četvrtak na kojem govore predsednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

Donjeta Gaši je kazala da će se premijer sastati s kongresmenima i senatorima i da su ti sastanci potvrđeni.

Haradinaj je 11. januara trebalo da prisustvuje skupu u organizaciji komandanta Nacionalne garde Ajove Timotija Ora, ali je ta poseta otkazana jer mu nije izdata viza.

U Prištini se neizdavanje vize ocenjivalo kao prvi znak mera koje će SAD i druge zemlje "velike petorke" preduzeti protiv lidera Kosova koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda.

Hašim Tači, Haradinaj i predsednik Skupštine Kosova su međutim prošle nedelje izjavili da Specijalni sud neće biti ukinut.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve