Politika
06.06.2018. 12:05
R.E./Beta, Foto: Beta

Ivanić: Srbija i BiH sve značajniji ekonomski partneri

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Beogradu da je i Srbiji i BiH u interesu da se odnosi poboljšaju jer "jedna drugoj postaju najznačajniji ekonomski partneri".

Ivanić je novinarima posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiće rekao da je sa njim imao "redovni sastanak" i da su, pored ostalog, razgovarali o stanju u BiH i rešenju problema sa izbornim zakonom u toj zemlji, kao i o Srbiji i o situaciji sa Kosovom i Metohijom.

"BiH i Srbija postaju jedna drugoj najznačajniji ekonomski partneri. Svima je u interesu da se odnosi poboljšaju", rekao je Ivanić.

On je rekao da danas sa Vučićem nije razgovarao o otvorenim pitanjima niti o migrantima.

"Nismo razgovarali o migrantima (...) Najveći broj ljudi koji su ušli (u BiH) otišlo je iz zemlje. Nije njima želja da ostanu u BiH, ne deluje im kao zemlja budućnosti", rekao je Ivanić.Dodao je da se "ne smeju potceniti zloupotrebe migrantske krize kao što je terorizam" i da je glavna stvar "čvršća" kontrola granice.

Upitan za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo, Ivanić je kazao da se očekuje da "zemlja koja se najviše angažovala", a to je Turska, da "izadje sa "finansijskim sklopom".

"Uveren sam da ćemo do jeseni imati njihov stav o tome kako će da se definiše finansijska konstrukcija", rekao je Ivanić novinarima.

Govoreći o situaciji u BiH, Ivanić je istakao da medjunarodne institucije u BiH "prave grešku" jer "s vremena na vreme" imaju favorite.

"Ključ za stabičnist Bosne i Hercegovine je neutralnost medjunarodnih institucija", dodao je srpski član Predsedništva BiH.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve