Politika
02.10.2018. 15:32
R.E./Beta

IVICA DAČIĆ: Oni koji pokušavaju uništiti Republiku Srpsku moraju biti svesni da Srbija neće sediti skrštenih ruku

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, ne meša u izbore u BiH.

"Srbija se ne meša u to ko će za koga da glasa, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda na ovom području", rekao je Dačić tokom svečanog otvaranja deonice auto-puta "9. januar" od mesta Drugovići do Prnjavora.

On je rekao da "Srbija neće sediti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Republiku Srpsku".

"Srpski narod nikad nije bio faktor nestabilnosti. Biće taj faktor stabilnosti i dalje, ali ne dirajte slobodu srpskog naroda", rekao je Dačić.

On je kazao da mu je "nezgodno da dolazi u RS kao ministar inostranih psolova Srbije, jer su ovo unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda".

"Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, mi se ne mešamo u to za koga treba da glasate, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak RS i prava srpskog naroda na ovom području", naveo je Dačić.

Dodao je da srpski narod "ima glavni projekt, a to je da se očuva ono što je u krvi stekao za vreme rata".

"Prema tome, na vama je da odlučite ko će to najbolje ostvariti. Vaš glavni projekat je da očuvate ono što ste u krvi stekli za vreme rata u BiH. Svako ko pokušava da uništi RS, mora biti svestan da Srbija neće sediti skrštenih ruku", rekao je Dačić.

On je dodao da to govori zbog toga "što mnogi u predizbornoj kampanju svoje rejtinge povećavaju antisrpskom kampanjom koja se vodi" i to "stalnim optuživanjem RS i rukovodstva, (predsednika RS Milorada) Dodika kao da su remetilački faktor".

"Ne dirajte u prava srpskog naroda i u slobodu srpskog naroda", rekao je Dačić, dodavši da on nije neko ko zna pričati o putevima, "ali da svi putevi vode u Beograd".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve