Politika
15.10.2018. 13:41
R.E./Tanjug

KADRI VESELJI: Vojska Kosova će biti do kraja godine, hteli to Srbi ili ne!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji tvrdi da će Kosovske bezbednosne snage biti transformisane u vojsku do kraja ove godne.

"Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD i NATO. Ove godine će to biti učinjeno želi li to neko ili ne želi. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo na tome raditi", rekao je Veselji novinarima u pauzi sednice parlamenta.

Veselji kaže da Priština "mora da ojača" Kosovske bezbednosne snage i transformiše ih u "Oružane snage Kosova".

"Radićemo na osnaživanju i povećanju budžeta za desetinu miliona...", kazao je Veselji i dodao da će današnja sednica palamenta biti nastavljena, a naredna, na kojoj će biti paket zakona o transformacii KBS, je zakazana za četvrtak, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja bojkotuju današnju sednicu, ali su najavili da će doći u četvrtak. Armend Zemaj, poslanik DSK, kaže da su u četvrtak na dnevnom redu važni zakoni i zato će doći. "Razlozi su već poznati. Sednica sazvana za četvrtak ima važnije zakone koji se odnose na transformaciju KBS-a u vojsku. DSK će prisustvovati toj sednici", rekao je on, prenela je Koha.

U međuvremenu, Albulena Hadžiju, poslanica Samoopredeljanja, takođe je potvrdila da će poslanici tog pokreta prisustvovati sednici zakazanoj za četvrtak.

Istovremeno, međutim, ona je izrazila zabrinutost zbog odlaganja paketa zakona o transformaciji KBS i smatra da je razlog nedostatak sredstava u budžetu. "Oni (vlast) su sada shvatili da nemaju budžet za transformaciju KBS, ali smo svejedno mi insistirali da ti zakoni budu na sednici", rekla je Hadžiju za Kohu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve