Politika
16.08.2018. 17:39
N1

MILENA IVANOVIĆ: Ni posle sedam meseci ne znamo da li ima dokaza ko stoji iza zločina, ali postoji napredak u "srpskoj istrazi"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Supruga ubijenog lidera GI "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, Milena, je u telefonskom razgovoru za N1 rekla da vodi i privatnu istragu o tom slučaju. Detalje o sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ne može da iznosi, ali kaže da ima napretka u "srpskoj" istrazi i "nekoliko značajnih informacija".

"Ja sa žaljenjem moram da konstatujem da mi ni posle sedam meseci nemamo nikakvu zvaničnu informaciju o tome dokle se stiglo sa istragom i da li uopšte imamo nekih opipljivih dokaza ko su nalogodavci i izvršioci ovog strašnog zločina. Mislim da je to poražavajuće", kaže Ivanovićeva. Ona je dodala da je, kad se sve dogodilo, mislila da će istog dana biti rešeno to ubistvo, ali da je pogrešila.

"Ne sviđa mi se nikako to što ovoliko dugo vremena prolazi bez ikakvih zvaničnih informacija", istakla je.

Ivanovićeva je rekla da je dala izjavu u Kosovskoj Mitrovici u tužilaštvu, ali da nije dala izjavu Specijalnom tužilaštvu koje je posle nekog vremena preuzelo istragu.

"Takođe sam dala izjavu i ovde, našim nadležnim organima. Ostalo je da dam Specijalnom tužilaštvu i to smo dogovorili da bude početkom septembra", navela je.

Ivanovićeva kaže da će tada pitati da li će biti ikakve šanse da se ikad sazna ko je ubio Olivera.

Milena Ivanović kaže da joj je čudno to što kamere nisu radile u momentu kad se ubistvo dogodilo i napominje da je Oliver, posle nekih dešavanja, njih postavio na stranačke prostorije.

"I ja sam bila sa njim tog dana kad je servisirao kamere i to je bilo par nedelja ili mesec dana pre ubistva. I prosto mi je neverovatno da kamere nisu radile u tom trenutku, i da su proradile posle deset minuta", navodi.

"Ja na neki način vodim neku svoju istragu, pravim neku svoju sliku o svemu tome što se desilo", navela je, dodajući da čeka zvanične informacije i da o detaljima susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ne može da govori.

Dodala je samo da ima napretka u srpskoj istrazi, i da postoji nekoliko značajnih informacija, ali da o tome ne može da priča, prosto i zbog svoje bezbednosti.

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) saopštila je, povodom sedam meseci od ubistva Ivanovića, da je razočarana time što nema oglašavanja o istrazi iz vlasti u Beogradu, Prištini i iz međunarodnih krugova, "kao da neko želi da to ubistvo zataška".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve