Politika
22.09.2018. 10:56
R.E./Beta/TV Prva

MINISTAR KULTURE VUKOSAVLJEVIĆ OGLASIO SE POSLE POLEMIKE SA VLASNIKOM TV PINK: Posao ministra kulture je da komentariše kulturu u Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je za TV Prva kazao je danas da je njegov posao, izmedju ostalog, i da iznosi stavove i uverenja u vezi sa kulturom u Srbiji.

On je komentarisao o javnoj raspravi sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem i komentarima premijerke Srbije ;Anom Brnabić, povodom njegovih prethodnih ocena o negativnom uticajem na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.

"Nisam očekivao toliku reakciju, ali je očigledno da je takva ideja sazrela, da se kristalizovala, a vidim i da je imala veliki odjek u javnosti", rekao je Vukosavljević.

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima izneo u prvih nekoliko dana svog mandata ministara.

On je naveo i da je premijerka "delimično u pravu" u svom stavu da država ne treba da utiče na program privatnih televizija, ali da takođe smatra da televizije dobijaju koncesiju na nacionalnu frekvenciju da bi, u skladu sa zakonom, dopunili kulturni ili obrazovni program.

Vukosavljević je takodje osudio vređanje i pretnje predsednika sindikata "Sloga" Željka Veselinovića, ocenivši da je "takav način brutalnog vredjanja nedopustiv".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve