Politika
18.06.2018. 12:39
R.E./Kurir

NAKON SKANDALA NA AERODROMU: Maja Gojković odbila da potpiše putni nalog Omeroviću

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, odbila je da potpiše putni nalog Mehu Omeroviću, poslaniku SDPS-a, zbog čega nije mogao da otputuje u inostranstvo sa parlamentarnom delegacijom, a sve zbog slučaja krađe na franfkurtskom aerodromu.

Omerović je imao ugovoren put u inostranstvo na nekoliko dana, pre nego što je zatečen u krađi na aerodromu u Frankfurtu, ali Gojkovićeva nije želela da potpiše putni nalog.

- Ovo je logičan razvoj događaja. Omerović očito ne želi da podnese ostavku, a položaj mu je neodrživ. Predsednica parlamenta je i sama najavila u medijima da će pokrenuti pitanje njegovog diplomatskog pasoša - navodi izvor "Kurira" iz Skupštine i dodaje da njegova stranka sama očekuje da se on povuče.

- Omeroviću u stranci nije rečeno da treba da podnese ostavku, ali svi očekuju da baš to uradi, da se suoči sa realnošću. On više nema šta da traži u parlamentu - dodaje neimenovani izvor.

Podsetimo, poslanika SDPS-a je policija na frankfurtskom aerodromu privela jer je ukrao robu u vrednosti od 170 evra - parfem i tri karmina. Omerović se odmah pozvao na diplomatski imunitet, a nakon što je policija proverila identitet sa srpskim konzulatom, on je pušten.

Omerović se pravdao da je imao stomačnih problema i da je u žurbi, dok je pokušavao da stigne do toaleta, zaboravio da u ruci ima parfem koji nije platio. On je rekao da se potom vratio do fri šopa i pokušao da objasni obezbeđenju da je imao zdravstvenih problema.

GOJKOVIĆ: Omerović nije došao kod mene da razgovaramo

“NIJE ZA JAVNOST”: Stigao izveštaj nemačke policije o slučaju Meha Omerovića

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve