“NE GOVORIM U IME VUČIĆA KAO VI I VAŠ MEDIJ”: Koha bojkotuje Tačija zbog izjave

“NE GOVORIM U IME VUČIĆA KAO VI I VAŠ MEDIJ”: Koha bojkotuje Tačija zbog izjave


Prištinski list Koha Ditore objavio je na prvoj stranici da prekida sve zvanične kontakte sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, pošto je optužio taj dnevnik da zastupa interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje novinara Koha Ditore kako bi reagovao kada bi predsednik Srbije koristio identične argumente za sever Kosova kakve Tači navodi kada govori o priključenju Kosovu Preševske doline, predsednik Kosova je odgovorio: “Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij”.

Koha Ditore je saopštila da prekida svaku zvaničnu komunikaciju sa Tačijem i njegovim kabinetom, dok ne povuče izgovoreno i javno se izvini zbog tvrdnje da list “govori u ime Vučića”.

Navodi se da će list izveštavati sa događaja čiji je Tači učesnik kada zaključi da je to u interesu javnosti i istine, ali da neće objavljivati intervjue, komentare i izjave drugim medijima, sve dok ne povuče reči izgovorene o Koha Ditore.

I Udruženje novinara Kosova je kritikovalo Tačija, uz ocenu da njegova izjava predstavlja ugrožavanje profesionalnog integriteta reportera i medija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar