NENAD POPOVIĆ: Srbija mora da reaguje na neprijateljsko delovanje Crne Gore

NENAD POPOVIĆ: Srbija mora da reaguje na neprijateljsko delovanje Crne Gore


Posle hapšenja Nebojše Medojevića i pretnji hapšenjem drugim srpskim opozicionim liderima u Crnoj Gori, Srbija konačno mora da reaguje na kontinuirano neprijateljsko delovanje Crne Gore prema Srbiji i prema srpskom narodu, izjavio je danas ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.On je ocenio da je to što je Crna Gora nedavno dala podršku lažnoj državi Kosovo u pokušaju da postane član Interpola bio “novi akt neprijateljstva uperen protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije”.

“Očigledno je da ova duboko antisrpska politika crnogorskog režima nema nameru da se zaustavi”, naveo je Popović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da je “režim” Mila Đukanovića priznao Kosovo i glasao da ta “kriminalna tvorevina” bude primljena u UNESKO.

“Taj režim nastavlja da sprovodi identitetski genocid na Srbima u Crnoj Gori, proterujući srpske pisce iz čitanki, taj režim nastavlja da progoni Srpsku pravoslavnu crkvu i njene sveštenike, taj režim je poslao svoje vojnike na srpsko Kosovo, kao deo snaga NATO pakta koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru, taj režim je zabranio ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću i drugim srpskim intelektualcima, taj režim poništava istoriju i identitet Crne Gore. Konačno, taj režim danas hapsi i progoni političke neistomišljenike kao u najcrnjim diktaturama”, naveo je Popović.
On je istakao da je dosta “popuštanja, ćutanja i tolerisanja represije i nasilja kojima je izložen srpski narod u Crnoj Gori”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar