Politika
29.04.2016. 11:00
ekspres

Obradović optužio članove RIK za krađu, Dveri jedan glas ispod cenzusa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vođa Dveri verbalno napao predsednike RIK i Zavoda za statistiku Dejana Đurđevića i Miladina Kovačevića, a došlo je i do koškanja pristalica Dveri i članova RIK

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović verbalno je tokom zasedanja napao predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića i ostale članove Republičke izborne komisije.  Posle saznanja da nakon prebrojanih 99,82% glasova koalicija Dveri-DSS nije prešla cenzus za jedan glas, Obradović ih je sa galerije upitao "kako ih nije sramota" i "da li smeju pred narod", a došlo je i do koškanja u sali između pristalica Dveri i članova RIK.

- Ovo je bruka i sramota - uzvikivao je Obradović, obrajaći se Đurđeviću i predsedniku Republičkog zavoda za statistiku Miladinu Kovačeviću.  U opštem metežu, malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna između predstavnika RIK - a i Dveri.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević ocenio je kao nedopustiv incident koji se dogodio.

- Posebno je nedopustivo da nakon ponoći u jednoj civilizovanoj zemlji u zgradi Skupštine na tako primitivan način provociraju i napadaju članove RIK-a i na kraju fizički nasrnu na jednu koleginicu - rekao je Đurđević posle sednice na kojoj se dogodio incident.

Nešto kasnije, lider pokreta Dveri Boško Obradović je izjavio da ne veruje RIK-u koji je izneo podatke da je  koalicija Dveri-DS S osvojila 4,99 odsto glasova i naglasio da je u pitanju izborna krađa.} else {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve