Politika
31.08.2018. 15:16
R.E./Beta

OGLASILA SE I MOGERINIJEVA: EU podržava dogovor Beograda i Prištine u skladu s međunarodnim pravom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da će Evropska unija podržati svaki dogovor Begrada i Prištine koji je u skladu s međunarodnim pravom i evropskim pravnim tekovinama.

Mogerini je u Beču rekla da Evropska komisija želi da završi pregovore Beograda i Prištine u narednim mesecima, pre kraja mandata Komisije.

Na pitanje novinara posle neformalnog sastanak šefova diplomatije EU o stavu prema promeni granica i razmeni teritorija, Mogerini je rekla da neće komentarisati specifične elemente dijaloga.

Mogerini je rekla da je važno zaštiti one koji rade na dogovoru. "Zato neću komentarisati pozicijama iznesenim iza zatvorenih vrata", dodala je ona i navela da neće izneti ni mišljenja s neformalnog sastanka.

"Videla sam za stolom veoma snažnu podršku dijalogu, posvećenosti i angažovanosti (Aleksandra) Vučića i (Hašima) Tačija u ovom delikatnom trenutku", rekla je šefica evropske diplomatije.

Ona je dodala da ima teškoća u dijalogu i da to nikada nije krila, ali da ceni posvećenosti i odlučnost za rešavanje jednog od najtežih, najkomplikovanijih i bolnijih tenzija u Evropi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve