Politika
25.04.2018. 15:04
R.E./Beta/Foto: Nemanja Jovanović

Palma postaje počasni konzul Grčke u Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasador Grčke Elias Eliadis saopštio je danas da će predsednik Skupštine grada Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ubuduće biti počasni konzul Grčke u Srbiji.

"Želim da izrazim veliku zahvalnost što ćemo uskoro biti u mogućnosti da Dragana Markovića Palmu, velikog prijatelja Grčke, nazovemo i počasnim konzulom Grčke u Srbiji, jer smo tražili i dobili saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije, da otvorimo počasni konzulat Grčke u Jagodini. Siguran sam da će taj konzulat i počasni konzul doprineti još boljem razvoju odnosa Grčke i Srbije", rekao je Eliadis.

Kako se navodi u saopštenju, Eliadis je to izjavio u Muzeju Jugoslavije gde je u okviru Grčkih dana u Beogradu postavljena izložba "Antička Grčka".

Marković je zahvalio grčkom ambasadoru i dodao da će njegova obaveza biti da nastavi kao i do sada da razvija odnose sa tom zemljom, samo sada sa još više emocija.

"Grčka je moja druga država i posebno mi je drago što je ova izložba otvorena u Muzeju Jugoslavije, gde je i Kuća cveća, koja je simbol u celom svetu", rekao je Marković.

On je dodao da će počasni konzulat pokrivati Pomoravski, Šumadijski, Rasinski i Braničevski okrug, u kojima živi više od milion i po ljudi.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je Marković i do sada decenijama bio pravi počasni konzul Grčke u Srbiji, samo što je to do sada radio bez titule.

"Marković je mnogo uradio za razvoj odnosa Grčke i Srbije i proglašen je za počasnog gradjanina grčkog grada Katerini. On je toliko ljudi organizovao da letuju u Grčkoj da je zaslužio da stavi i srpsku zastavu na jedan deo grčke obale. On je apsolutno zaslužio titulu počasnog konzula Grčke i siguran sam da će počasni konzulat Grčke, koji će biti otvoren u Jagodini, doprineti još boljem razvoju odnosa dve zemlje", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve