Politika
25.06.2018. 11:15
Prva

POPOVIĆ: Prosledio sam Vučiću predlog o lažnim vestima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar Nenad Popović rekao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću prosledio predlog o formiranju radne grupe za odbranu od lažnih vesti.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj je, gostujući u Vestima TV Prve, naveo i da sve češća upotreba lažnih vesti za manipulaciju predstavlja problem u Evropi i svetu.

Popović kaže da su "fake news" nova pojava, ali i da je većina evropskih zemalja već pokrenula razne procedure kako bi borbu protiv lažnih vesti prevela u pravni i institucionalni okvir.

"Siguran sam da i Srbija treba da razmišlja o tome. Ono što se dešavalo prethodnih nedelja, posebno u Beogradu, to je samo proba za neke buduće lažne vesti. Formiranje radne grupe koju bi činili predstavnici vlade, stručnih tela, agencija, civilnog društva, NVO i korišćenje iskustava zemalja kao što su Francuska i Engleska pomoglo bi da uspostavimo taj pravni i institucionalni okvir kako građani ne bi bili izloženi lažnim vestima", rekao je Popović za Prvu.

Dodaje, da će o formiranju radne grupe biti reči i u narednom periodu, kao i da o odluku o tome treba doneti mirne i hladne glave.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve